Hlavní obsah

Postiženého muže o berlích sledovali lupiči z centra, na kraji Prahy ho napadli

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od letošního ledna vyšetřují pražští kriminalisté napadení tělesně postiženého muže. Na svědomí ho mají dva dosud neznámí pachatelé, po kterých policie intenzivně pátrá. S žádostí o pomoc se nyní obrací na veřejnost.

Článek

K přepadení došlo 6. ledna asi čtvrt hodiny před jednou hodinou ráno v ulici Na Jelenách v Praze 4, u autobusové zastávky U dálnice. K 34letému muži o berlích přistoupili dva neznámí mladíci, jeden z nich jej požádal o cigaretu.

„Přitom do něj začal strkat a několikrát ho udeřil do obličeje. Chytil jej za krk do kravaty a vyzval jej, aby byl zticha. Druhý z pachatelů mu sebral peněženku s platební kartou, hotovostí více než 11 tisíc korun a třemi stříbrnými náramky. Pak z místa utekli, napadení se obešlo bez zranění,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Z I.P. Pavlova až na Jižní Město

Muže o berlích si pachatelé předem vytipovali, a to nejspíš u zastávek hromadné dopravy na I.P. Pavlova v Praze 2, kam dotyčný přijel tramvají ze Smíchova. Odtud pokračoval metrem na Opatov a odjel autobusem č. 177 do ulice Na Jelenách, kde vystoupil.

Kriminalistům se podařilo získat záběry z kamerového systému v metru. Zachyceni jsou na nich dva muži a jejich třetí společník, který celé přepadení pravděpodobně sledoval zpovzdálí. Policisté nyní po všech třech pátrají. Popis mají ale pouze u dvou těchto mladých mužů.

Popis útočníků:

První z útočníků, který muže fyzicky napadl, je muž ve věku kolem 30 let, vysoký přibližně 190 cm, oblečený do bleděmodré bundy s kapucí staženou přes obličej.

Ten, který přepadeného prohledával, je mladík ve věku kolem 20 let, tmavých, velmi krátce střižených vlasů, vysoký přibližně 170 cm, oblečený do tmavých kalhot a modrobílé péřové bundy.

Oba měli hovořit ruským nebo ukrajinským přízvukem, je ale také možné, že se jedná o Čechy, kteří cizí přízvuk pouze předstírali. Jakékoliv informace o identitě útočníků přijmou kdykoliv operátoři na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám