Hlavní obsah

Policie dopadla poštovního fantóma

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nejméně šest přepadených pošt na Plzeňsku má podle státního zástupce na svědomí šestadvacetiletý muž z Horní Břízy, kterého v pátek zatkli krajští kriminalisté. Soudkyně podezřelého v pondělí poslala do vazby.

Článek

„Vybíral si menší poštovní úřady například ve Šťáhlavech, Spáleném Poříčí, Ledcích nebo v Dolní Bělé. Obviněn je také z vyloupení pošty v Sušické ulici v Plzni,“ uvedl žalobce Zdeněk Slepička. Za loupeže se zbraní mu hrozí až deset let vězení.

Poštovní fantóm měl svůj čas. Pokaždé udeřil vždy mezi 13. a 14. hodinou. Poprvé se objevil 27. ledna na poště v Sušické ulici v Plzni-Božkově. Tam ho také zachytily bezpečnostní kamery.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kriminalisté vedou zadrženého muže.

Maskoval se kapucí a v ruce držel pistoli. Peníze si nastrkal do igelitové tašky a odešel. Vše se odehrálo během několika málo minut. Stejný scénář se pak opakoval i v dalších případech. Osudná se mu stala páteční loupež opět na poště v Sušické ulici. Krátce po ní ho policisté zadrželi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám