Hlavní obsah

Policie viní čtyři mladíky z přepadení bezdomovce u popelnic

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie dopadla čtveřici mladíků, kteří ve čtvrtek v noci v Ostravě-Svinově brutálně přepadli 58letého muže. Při vyšetřování vyšlo najevo, že mladí muži mají nejspíš na svědomí i úterní přepadení bezdomovce, kterého bezdůvodně zbili při vybírání popelnic. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladíci byli podle mluvčí obviněni z několika trestných činů a policejní komisař podal návrh na jejich vzetí do vazby.

Podle policie ve čtvrtek v Ostravě-Svinově napadli 58letého muže a ukradli mu jeho krosnu. Škoda činí zhruba 40 tisíc korun. „Muž se totiž po mnoha letech, kdy pobýval v zahraničí, vracel zpět do vlasti. S sebou nesl nejen krosnu, jež mu byla odcizena, ale například také spací pytel, oblečení, knihy, elektroniku a peníze,“ uvedla mluvčí.

Lupiči byli dopadení během poměrně krátké doby - první dva byli zatčení v bance, kam si přišli rozměnit uloupenou cizí měnu. Zakrátko pak v rukou policistů skončili i další dva spolupachatelé, u kterých byla zajištěna i část ukradených věcí.

U jednoho z obviněných policie zajistila také boty, na kterých byly krevní stopy. Podle prvních informací jde zřejmě o krev bezdomovce, kterého muži napadli o dva dny dříve v Ostravě-Porubě ve chvíli, kdy vybíral popelnice. [celá zpráva]

V případě odsouzení hrozí zadrženým mužům až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám