Hlavní obsah

Od požáru chaty utíkali dva podnapilí mladíci

– Vsetín
Právo, jr

Dva podnapilé mladíky prchající od požáru zahradního domku se v pátek večer podařilo zadržet policistům v Poličné na Vsetínsku.

Článek

„Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jednou cisternou, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Poličné a Zašové. Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo k požáru zahradního domku s posezením,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Syn majitele uviděl hořet dřevěné posezení nedaleko místní pálenice kořalky. Navíc si všiml, že z místa požáru utíkají dva mladí muži. Okamžitě informoval hasiče i policisty a podnapilé mladíky se podařilo zadržet.

„Už při příjezdu hasičů byla celá bouda v plamenech. Hasiči postupně rozvinuli vodní proudy a požár rychle lokalizovali. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru do okolí,“ řekl Mitáček.

Hasiči měli vážné obavy, jestli v hořící chatce nejsou další osoby. „Po sražení plamenů byl proveden průzkum. V objektu naštěstí nikdo nebyl. Celková likvidace požáru zabrala hasičům asi hodinu prací. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ konstatoval mluvčí.

„Dva zadržení mladí muži byli odvezeni policií k podání vysvětlení a případ je nadále ve společném šetření. Příčinou vzniku požáru je možná nedbalost nebo také prozatím nevyloučený úmysl,“ doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám