Hlavní obsah

Za vraždu bezdomovce soud ženě potvrdil deset let

Právo, Bedřich Novotný
Olomouc
Aktualizováno

Vraždu 52letého bezdomovce v Brně si 37letá Irena Lečková definitivně odpyká deset let ve vězení s ostrahou. Vrchní soud v Olomouci ve čtvrtek zamítl její odvolání a potvrdil tím původní rozsudek brněnského krajského soudu.

Foto: Bedřich Novotný, Právo

Irena Lečková u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Osudnému konfliktu, ke kterému došlo loni v září v Brně poblíž autobusového nádraží, předcházela hádka a potyčka ve zdevastované unimobuňce. Během ní žena v opilosti vytáhla kuchyňský nůž, kterým svého přítele čtyřikrát bodla do krku a způsobila mu i drobné řezné rány na hlavě, ruce a noze. Údajně se domnívala, že zranění nejsou vážná. Po jejím odchodu ale muž vykrvácel.

„Vrchní soud zamítl odvolání jako nedůvodné. Jednání obžalované nelze rozhodně posoudit jako zabití. Její vina byla jednoznačně prokázána a krajský soud správně stanovil právní kvalifikaci. Přiměřená byla i délku trestu,“ řekl Právu mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Petr Angyalossy.

Žena ve svém odvolání žádala, aby soud její čin překvalifikoval z vraždy na zabití, kde je nižší trestní sazba od tří do deseti let. Tvrdila, že šlo o nutnou sebeobranu, když se v silném rozrušení sama bránila napadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám