Hlavní obsah

Zraněný lyžař po srážce na sjezdovce v Jeseníkách zemřel

– Olomouc • Aktualizováno

Šestačtyřicetiletý muž, který utrpěl v úterý těžké zranění hlavy při srážce s druhým lyžařem ve skiareálu ve Filipovicích v Jeseníkách, ve čtvrtek dopoledne v olomoucké fakultní nemocnici zemřel. Ve čtvrtek to potvrdil mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Případem se nadále zabývá jesenická policie.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Muž zemřel v důsledku těžkého poškození mozku, které nebylo slučitelné se životem," uvedl Havrlant.

Podle jesenické policejní mluvčí Terezy Neubauerové vyšetřování pro podezření z těžkého ublížení na zdraví pokračuje. "Žádné obvinění ale nepadlo, pokračují výslechy svědků," uvedla.

Lyžaři se srazili na sjezdovce, kde se v tu chvíli podle horské služby pohybovalo jen asi 20 lyžařů. Zatímco osmatřicetiletý muž z Přerovska vyvázl bez následků a přivolal pomoc, druhý účastník srážky zůstal ležet v bezvědomí. Vrtulník ho musel transportovat do Fakultní nemocnice Olomouc.

"Podle výpovědi druhého účastníka nehody došlo ke střetu v horní části sjezdovky. V momentě, kdy z pravé části přejížděl obloukem na druhou stranu, dva metry před sebou zahlédl lyžaře. Srážce ale již nedokázal zabránit. Po bočním střetu zůstal šestačtyřicetiletý lyžař ležet na zemi v bezvědomí se zástavou dechu," uvedla již dříve mluvčí. Podle náčelníka horské služby Michala Klimeše zraněný muž neměl přilbu.

I přes teplé počasí lyžařská sezona v některých střediscích v Jeseníkách pokračuje. Horská služba upozorňuje lyžaře, aby jezdili ohleduplně, opatrně a dodržovali základní pravidla chování na sjezdových tratích.

Reklama

Související témata:

Související články

V Jeseníkách se těžce zranil lyžař

Šestačtyřicetiletý lyžař se v úterý dopoledne srazil na sjezdovce ve skiparku Filipovice na Jesenicku s jiným jezdcem a utrpěl těžké poranění. Druhý lyžař...

Výběr článků

Načítám