Hlavní obsah

Z hořícího domu stihli jeho obyvatelé včas utéct

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizovice

Na poslední chvíli utekla ve čtvrtek večer trojice obyvatel ze zadýmeného podkroví objektu stolárny ve Vizovicích na Zlínsku. Naštěstí včas zpozorovali oheň šířící se od televize. Marně se jej ale snažili uhasit pomocí přenosného hasicího přístroje i kbelíků s vodou.

Článek

„Plameny se rychle rozšířily a začaly je ohrožovat. Ze zakouřených prostor se zachránili včasnou evakuací, přičemž se lehce nadýchali zplodin hoření,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Na místo postupně vyjely tři jednotky profesionálních hasičů ze Zlína, Vsetína a Uherského Hradiště, které posílili dobrovolní hasiči. Po příjezdu zjistili, že došlo k rozsáhlému požáru několika místností obytného podkroví a značné části střechy i konstrukcí bývalých stolařských závodů.

Hasiči vynesli z hořící budovy řadu tlakových lahví s různou plynovou náplní – argon, kyslík, acetylén, propan-butan a podobně.
mluvčí hasičů

„I přes větší počet vyslaných cisteren se hasiči potýkali s nedostatkem vody a musela být nařízena kyvadlová dovážka. Přes operační středisko se hasiči snažili najít podzemní hydrant, který se podařilo později napojit,“ poznamenal mluvčí.

Žádného z trojice obyvatel domu nemuseli záchranáři převážet do nemocnice. Prohlédli je pouze na místě.

„Hasiči vynesli z hořící budovy řadu tlakových lahví s různou plynovou náplní – argon, kyslík, acetylén, propan-butan a podobně. U požáru zasahovalo 47 hasičů,“ podotkl Mitáček.

Likvidace požáru zabrala několik hodin, přesná příčina vzniku požáru je dosud neznámá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám