Hlavní obsah

Tři muži brutálně zbili bezdomovce, který v Ostravě vybíral popelnice

Právo, Aleš Honus
Ostrava

S vážným zraněním skončil v úterý v nemocnici 51letý bezdomovec, který byl napaden třemi útočníky ve chvíli, kdy na Ukrajinské ulici v Ostravě-Porubě v nočních hodinách prohledával popelnice. Policie nyní pátrá jak po pachatelích, tak i po případných svědcích událostí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Incident se stal v úterý v půl čtvrté ráno nedaleko restaurace Parlament. „Muž měl nejprve nahlížet do popelnic. Přitom ho měli tři muži slovně provokovat. Když od kontejnerů poodešel, byl fyzicky napaden údery pěstí a kopy,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Neznámí pachatelé pak útoku zanechali a z místa odešli směrem k restauraci Koruna.

„Poškozený pomoc nevyhledal. Záchranáře přivolal až po šesté hodině ranní zaměstnanec sběrny surovin, kam viditelně zraněný muž přišel. Muž, kterého odvezla sanitka do nemocnice, utrpěl mnohačetné fraktury i zhmožděniny v obličeji,“ dodala mluvčí.

V době incidentu měl podle informací policie na útočníky volat dosud nezjištěný svědek, aby ataku zanechali. „Především tohoto muže, ale samozřejmě také další případné svědky žádáme, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo informovali přímo porubské kriminalisty na lince 974 726 412,“ dodala Holčáková.

Policie případ prověřuje pro podezření ze zločinu těžké ublížení na zdraví, a výtržnictví. Pachatelům hrozí tři až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám