Hlavní obsah

Policisté ženě nastříkali do očí slzný plyn a odvezli ji do lesa

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Policejní inspekce navrhla státnímu zástupci stíhaní dvojice policistů z Jablonecka. Loni v listopadu unesli a hrubě zacházeli se ženou, jejíž výtržnost přijeli vyšetřovat. Zpovídat se mají z omezování osobní svobody a zneužití pravomoci úřední osoby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Při hlídce policisté řešili začátkem loňského srpna výtržnost se ženou, která byla mírně opilá. Před naložením do služebního vozidla jí nasadili pouta. Jeden z policistů si k ženě s rukama spoutanýma za zády přisedl.

„Během jízdy jí bezdůvodně nastříkal do očí slzotvorný prostředek a několikrát ji udeřil hřbetem ruky do obličeje. Policisté ženu odvezli asi šest kilometrů daleko od Jablonce nad Nisou, na opuštěné místo v lese,“ řekla mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová. Tam ji kolem druhé hodiny ráno donutili z vozidla vystoupit.

Pak opět proti ženě použili slzný sprej, sundali jí pouta a odjeli. „Ženu nechali samotnou, bezbrannou na neznámém a neosvětleném místě. Po dvaceti minutách se dostala k nejblíže osvětlenému místu, kde se jí dostalo pomoci,“ doplnila Sandorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám