Hlavní obsah

Po střetu čtyř aut byla uzavřena dálnice D11 na Prahu

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Tři řidiči, z toho jeden těžce, byli zraněni při hromadné dopravní nehodě, k níž došlo ve středu dopoledne po půl desáté na dálnici D11, nedaleko obce Dobřenice. Celkem se tu střetly tři osobní vozy a jedna dodávka. Dálnice byla ve směru od Hradce Králové na Prahu na dvě a půl hodiny uzavřena.

Článek

„Na dálnici zastavilo v odstavném pruhu osobní auto, které zahořelo. Vzniklý dým snížil v těchto místech viditelnost. Další osobní vůz proto přibrzdil a do něho narazila další vozidla. Příčinou havárie proto zřejmě bylo nepřizpůsobení rychlosti,“ uvedla mluvčí policie Libuše Holá.

Automobil, který začal doutnat, nebyl účastníkem dopravní nehody.

V každém z bourajících vozidel jel pouze řidič. Nejvážněji zraněného, který řídil vůz BMW a po srážce v něm zůstal zaklíněn, přepravil do nemocnice vrtulník záchranné služby. Zbylé dva řidiče z dalšího vozu BMW a dodávky Iveco odvezli záchranáři do nemocnice na pozorování, řidič Škody Felicie vyvázl bez zranění.

Dálnice byla uzavřena mezi 76. až 68. kilometrem, objízdná trasa vedla přes obce Dobřenice, Rohovládovou Bělou na Chlumec nad Cidlinou. Doprava na neprůjezdném úseku byla obnovena ve dvanáct hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám