Hlavní obsah

Stav obviněného v případu Aničky je po pokusu o sebevraždu kritický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stav obviněného ze znásilnění a vraždy v případu devítileté Aničky z Prahy Otakara T. se zhoršil. Podle mluvčí Vojenské nemocnice ve Střešovicích Jitky Zinke je kritický. Muž se v pondělí ráno pokusil v cele spáchat sebevraždu.

Článek

Při vyšetřování jeho pokusu o sebevraždu se ukázalo, že vězeňská služba žádným způsobem nepochybila, řekla v úterý ČTK mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Muž je v umělém spánku a není schopen v případu vypovídat, i před svým pokusem o ukončení života však vůči policii nijak sdílný nebyl. Své obvinění odmítal.

Prunerová již dříve uvedla, že obviněný byl ve vazební věznici pod zvýšeným dohledem. K tomu, zda neměl být na cele sám, mluvčí sdělila, že umísťování vězňů po dvou je zcela běžná praxe a záleží na posouzení příslušných orgánů věznice.

Foto: Petr Horník, Právo

Policie přiváží obviněného muže k soudu.

Okolnosti případu dál vyšetřuje vězeňská služba ve spolupráci s policií.

Jedenačtyřicetiletý muž se v pondělí ráno pokusil v pankrácké vazební věznici o sebevraždu oběšením. Podle důvěryhodného zdroje ČTK nechal dopis na rozloučenou, ve kterém se však k vraždě ani znásilnění nepřiznal.

Obviněný se pokusil oběsit na teplácích, které připevnil na potrubí od WC, uvedl zdroj obeznámený s událostí. Dozorce událost ohlásil před 03:00.

Na nalezeném batohu Aničky vyšetřovatelé objevili DNA obviněného muže,navíc Otakar T. ani neprošel testem na detektoru lži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám