Hlavní obsah

Falešní policisté vybírali na Novojičínsku pokuty od cizinců

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Minimálně na 40 tisíc korun si přišli dva falešní policisté, kteří během několika posledních týdnů zastavovali automobily na Novojičínsku. Policejní hlídka oba muže zatkla minulý týden přímo při činu.

Článek

První poznatky o tom, že v novojičínském revíru se pohybují falešní policisté, kteří pod záminkou porušení předpisů vybírají pokuty, získala policie už v lednu. Informoval o tom mluvčí novojičínské policie Petr Gřes s tím, že podvodníky zadrželi policisté před několika dny poté, co si všimli na čtyřproudé silnici nedaleko města Příbor dvou podezřelých vozidel, z nichž jedno mělo za čelním sklem modře svítící maják.

„Vědomi si toho, že by se mohlo jednat o falešné policisty, rozhodli se situaci prověřit a vozidla zastavili. Osádku vozidla Škoda Octavie s modrým majákem, dva podezřelé muže ve věku 39 a 40 let zadrželi, nasadili jim pouta a převezli je do policejních cel,“ dodal Gřes.

Dva muži z Ostravska a Bruntálska už byli obviněni z přečinů podvodu a poškození cizích práv. Obvinění se ke všemu přiznali. „Shodně uvedli, že si svým jednáním přišli každý zhruba na dvacet tisíc korun,“ dodal Gřes.

Oběma mužům, kteří jsou vyšetřování na svobodě, hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám