Hlavní obsah

Řidič se řítil obcí rychlostí 110 km/h

Právo, Jiří Růžička
Prostřední Bečva

Stodesetikilometrovou rychlostí se o víkendu řítil obcí v Prostřední Bečvě na Vsetínsku vůz, který řídil mladý lékař. Policistům, kteří ho chtěli zastavit, se snažil ujet.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Případ se stal v sobotu odpoledne, když dopravní policisté kontrolovali na silnici I/35, v obci Prostřední Bečva, zda řidiči dodržují při projíždění stanovenou rychlost. Nejen ve zmiňované vesnici, ale i v okolních – Dolní Bečva a Horní Bečva, evidujeme velmi často rychlou jízdu ze strany řidičů. Během soboty naměřili kolegové osmnácti řidičům vyšší rychlost, než je povoleno. Šoféři nepřekročili hranici 75 km/h, až na jednoho,“ informovala v úterý mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Před policisty ujížděl

„Kolem třetí odpoledne dostala hlídka od svých kolegů ve služebním voze s radarem hlášení, že mají zastavit vozidlo, které se obcí řítí rychlostí 110km/h. Policista se připravil na vozovku a čekal, až auto přijede. Řidič však udělal nečekaný manévr. Když spatřil policistu, který ho hodlá zastavit, odbočil doleva na vedlejší cestu,“ dodala mluvčí.

„Kolegové nasedli do auta, spustili majáky a rozjeli se za ujíždějícím vozidlem. Po několika metrech řidič zastavil. Policisté byli velmi překvapeni, když zjistili, že mladší řidič v silném osobním vozidle je lékař. Zarazilo je, že člověk, který se stará o naše zdraví a zachraňuje lidské životy, se na silnici chová tak nezodpovědně a neukázněně,“ uvedla Javorková.

Ve správním řízení řidiči hrozí za vysokou rychlost v obci pokuta ve výši 5-10 tisíc korun plus zákaz činnosti na šest měsíců až jeden rok. Vedle porušení zákona se bude správní orgán zabývat i přestupkem neuposlechnutí výzvy k zastavení vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám