Hlavní obsah

Zákazník hodil po lupiči váhu a vyhnal ho z prodejny

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Hned několik lidí zabránilo v pátek loupežnému přepadení ve Svitavách. Ozbrojeného a notně alkoholem posilněného lupiče vyhrožujícího nožem se v první chvíli snažila vyhnat z prodejny sama prodavačka. Její volání o pomoc však nezabralo, a tak pomohl zákazník, který byl v obchodě a po lupiči hodil váhu.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Následně prchajícího lupiče pronásledoval na ulici další kolemjdoucí. V ten okamžik už zasáhla projíždějící policejní hlídka a lupiče zpacifikovala.

„Devětadvacetiletý muž posilněn několika lahvemi alkoholu vyhrožoval prodavačce nožem a požadoval po ní vydání finanční hotovosti. Prodavačka mu však kasu nechtěla otevřít a začala volat o pomoc,“ popsala Právu přepadení policejní mluvčí Hana Kaizarová s tím, že se lupič o otevření kasy pokoušel i sám, ale bezúspěšně.

V té chvíli v prodejně zasáhl příchozí zákazník, který chtěl prodavačce pomoci. Po lupiči hodil elektrickou váhou.

„Zloděj už na nic nečekal a dal se na útěk. Venku ho ale začal pronásledovat náhodný kolemjdoucí,“ upřesnila policejní mluvčí. Naštěstí honičku jako z akčního filmu zaregistrovali projíždějící dopravní policisté a pronásledování učinili rychlou přítrž.

Opilého lupiče zadrželi a odvedli na služebnu policie. Lupič zatím skončil ve vazbě a hrozí mu až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám