Hlavní obsah

Policista postřelil svého kolegu při zákroku proti recidivistovi

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Hledaný recidivista, na kterého byly vydány dva zatykače, se vyklubal z agresivního šestadvacetiletého řidiče, který se v pondělí dopoledne snažil ujet policistům na Olomoucku. Nakonec havaroval. V průběhu zákroku jeden z policistů postřelil svého kolegu.

Článek

„Policejní hlídka si všimla v okrajové části Olomouce podezřelého jednání řidiče, který řídil BMW. Následně se policisté pokusili vůz zastavit. Řidič však na výzvu  nereagoval a agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu i policisty. V obci Dolany se dostal do úzké ulice a havaroval,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté podle ní muže ve stojícím vozidle vyzvali pod pohrůžkou použití zbraně k vystoupení, řidič však opětovně na výzvy nereagoval. „V průběhu policejního zákroku došlo k výstřelu ze služební zbraně. Jeden z policistů utrpěl střelné poranění ruky,“ uvedla mluvčí.

Řidič je recidivista, který má za sebou trestní minulost zejména majetkového charakteru.

„Byl zadržen pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až na šest let odnětí svobody,“ dodala Dolejšová. Předmětem šetření bude podle ní i to, zda nebyl řidič v době jízdy pod vlivem návykové látky.

Okolnosti zákroku šetří inspekce Policie ČR. „V této věci už byly zahájeny úkony trestního řízení, ale nic bližšího k tomu zatím nelze sdělit,“ řekla Právu mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám