Hlavní obsah

V budce u teplovodu ve Vsetíně uhořel člověk

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Ohořelé torzo lidského těla našli v neděli večer hasiči po požáru budky výměníkové stanice teplovodního vedení u řeky Bečvy ve Vsetíně.

Článek

„Hasiči se o požáru dozvěděli před desátou hodinou večer. Hořela budka u teplovodu na Smetanově ulici. Hasiči byli na místě do jedné minuty od oznámení požáru,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Budka u dálkového teplovodu byla ovšem již celá v plamenech. Při průzkumu bylo v budce nalezeno ohořelé torzo lidského těla. Záchrana člověka už nebyla možná,“ konstatoval mluvčí.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat během deseti minut, likvidace zabrala asi dvacet minut. O události byla informována policie i záchranná služba.

„Vyšetřovatel nalezl v budce stopy provizorního místa na spaní a přežití. Domníváme se, že příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost například při kouření nebo manipulaci s otevřeným ohněm. Případ je nadále v šetření policie,“ sdělil Mitáček.

V krátké době jde už o druhý tragický požár na Vsetínsku. Před několika dny bylo nalezeno torzo těla ve vyhořelé chatě u Valašské Bystřice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám