Hlavní obsah

Otakar T. nechal před pokusem o sebevraždu dopis na rozloučenou

Praha
Aktualizováno

Jednačtyřicetiletý Otakar T. obviněný ze znásilnění a vraždy devítileté Aničky, se v pondělí před třetí hodinou ráno v pankrácké vazební věznici pokusil o sebevraždu oběšením. Před tím zanechal dopis na rozloučenou. Záchranná služba jej po resuscitaci přímo ve věznici odvezla do nemocnice.

Článek

Podle zdroje ČTK nechal obviněný před pokusem o sebevraždu dopis na rozloučenou. K vraždě ani ke znásilnění se v něm ale nepřiznal. Pokusil se oběsit na teplácích, které připevnil na trubku od toalety. Na cele přitom není sám, má ještě jednoho spoluvězně.

Událost nahlásil před třetí hodinou ráno dozorce.

„Můžu potvrdit, že došlo v ranních hodinách k pokusu o sebevraždu. Záchranná služba muže odvezla do nemocnice ve Střešovicích. Momentálně běží vyšetřování, takže se k tomu nemůžeme blíže vyjádřit,“ řekl mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší. Věc podle něj bude vyšetřovat jak vězeňská služba, tak policie.

Jak Právu řekla mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová, obviněný byl od začátku pod zvýšeným dohledem. Kdo ho ráno objevil, ale zatím není jasné. Lékařskou službu však přivolal dozorce.

Zatím není přímý důkaz

Muže, který byl už od loňského podzimu jediným podezřelým v případu pohřešované dívky, zadržela policie opětovně minulou středu poté, co se našly její ostatky zahrabané v zemi v pražské Troji. Soud jej tentokrát, na rozdíl od prvního zadržení, poslal do vazby, žádný přímý a jednoznačný důkaz proti němu ale zatím neexistuje, řekl v pátek Právu mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Martin Slováček.

O uvalení vazby soudce tentokrát rozhodl především proto, že už se našlo tělo oběti.

Minulý týden byl muž podroben několika výslechům. Po nich ho policisté obvinili ze tří trestných činů, a to z vraždy, znásilnění a krádeže vloupáním. Od podzimu již čelil obvinění z omezování osobní svobody. Policisté mu prokázali 17 případů majetkové trestné činnosti.

Obviněný s policií dlouhodobě spolupracuje jen minimálně, odmítá vypovídat a vyhýbá se také další konfrontaci na detektoru lži. Na podzim policisté našli jeho DNA na nalezeném batohu dívky.

O způsobu Aniččiny smrti policie mlčí

Způsob, jakým Anička zemřela, odmítá policie upřesnit. Podle informací Práva ze zdrojů blízkých vyšetřování byla dívka zardoušena rukama (o škrcení se hovoří v případě užití škrtidla).

Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová se ke způsobu smrti odmítla jakkoliv vyjadřovat. „K tomu nebudeme říkat nic,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám