Hlavní obsah

Syn Pavla Béma ničil v Praze kašnu a vážně se zranil

Právo, Radek Plavecký
Praha

Vážným zraněním rukou dvacetiletého syna bývalého primátora Pavla Béma skončilo noční řádění na soše pražské kašny na Uhelném trhu. Že se jedná o Bémova syna, potvrdil zdroj Práva a nakonec to nepřímo potvrdil i samotný Bém senior.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Socha na kašně skončila s uraženou hlavou.

Článek

Mladík se zranil tak vážně, že se v první chvíli uvažovalo o amputaci jeho ruky. Zda k takovému radikálnímu zákroku skutečně došlo, lékaři v pražské nemocnici ve Střešovicích tají.

Podle informací Práva se v neděli mladík s tříštivými zlomeninami horních končetin už probral z umělého spánku. Mluvčí nemocnice však v neděli nebrala telefon.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Spadlý kus kašny

Sám Pavel Bém odpověděl na SMS dotaz s omluvou, že nechce o vážné rodinné události mluvit. „Každá lidská tragédie bolí, tím spíš, jedná-li se o vaše nejbližší,“ napsal Pavel Bém.

Záchranáři ani policie nechtěli oficiálně zveřejnit, zda byl zraněným výtečníkem v kašně skutečně Bémův syn. „Vzhledem k tomu, že oba víme, o koho jde, tak mohu jen potvrdit, že jsme na místě zasahovali. Koho jsme převezli do nemocnice, v jakém zdravotním stavu a kam, to nemám povoleno sdělovat,“ řekla Právu mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Vše začalo ve čtyři ráno

Dovádění skupiny mladíků má kromě vážného poranění jednoho z nich za následek i poničení sousoší dvou postav v kašně. Jedna má uraženou hlavu a v kašně zůstala ležet i další kruhová část sochy. Policie popsala, co se nejspíš v sobotu v časných ranních hodinách semlelo.

„Skupina mladíků se vracela kolem 4. hodiny ráno z restaurace a začali dovádět ve vypuštěné Wimmerově kašně. Během řádění se uvolnila část sochy, která jednomu z mladých mužů způsobila vážné zranění obou rukou,“ uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poničená kašna

S tříštivými zlomeninami pak záchranáři převezli mladíka do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. Během neděle pak policie vyšetřovala další podrobnosti.

„Ještě nejsou vyslechnuti všichni, byli po události v šoku a nebyli schopni vypovídat,“ doplnila Rösslerová. Nakolik se na neštěstí podílel alkohol, je podle ní také předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám