Hlavní obsah

Lupič se zranil při přepadení benzínky, dopadli ho v nemocnici

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velmi neobvyklý případ řešili v uplynulých dnech ostravští kriminalisté. Po nemocnicích v Moravskoslezském kraji hledali pořezaného muže, který na konci února vnikl přes okno do jedné z ostravských benzínek, fyzicky napadl sedmatřicetiletou ženu, která zde obsluhovala, a oloupil ji o 26 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Policejní komisař dnes zahájil trestní stíhání třiadvacetiletého mladíka, viní jej ze zločinu loupeže a přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí odnětí svobody od dvou do deseti let,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že policie na místě činu objevila krevní stopy zraněného pachatele.

„Muž vnikl do jedné z ostravských čerpacích stanic nad ránem 27. února kolem tři čtvrtě na čtyři. Do objektu benzinky se dostal rozbitím dvojité skleněné výplně okna, fyzicky napadl obsluhu čerpací stanice, uloupil 26 tisíc korun a utekl. Při loupeži se však vážně zranil a musel proto vyhledat lékařské ošetření. Policie následně zjistila, že pro závažnost svých zranění byl hospitalizován na specializovaném oddělení jedné z moravskoslezských nemocnic,“ líčila případ Holčáková a dodala, že škoda na majetku byla vyčíslena na 36 tisíc korun.

Lupič lékaři o zranění lhal

„Zpočátku nebylo pátrání v ostravských nemocnicích úspěšné, jelikož policisté neznali závažnost pachatelových zranění. Místo činu prohledal také psovod se psem, kriminalisté vyslechli svědky mimo jiné i z řad taxikářů,“ popisovala mluvčí. „Následně zjistili, že muž byl skutečně hospitalizován pro závažnost svých zranění na specializovaném oddělení jedné z nemocnic v kraji. Lékaři mladík samozřejmě uvedl odlišný původ zranění. Policie jej v nemocnici vyslechla až později, když to jeho zdravotní stav umožnil,“ doplnila Holčáková.

Podobný případ ostravská policie šetřila před pár dny, když si padesátiletý muž zranil obě nohy při útěku z místa krádeže. Vyskočil totiž z okna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám