Hlavní obsah

Peníze z pokut řidičů si nechával policista pro sebe, dostal padáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní policista byl obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby. Muž si nechával peníze, které vybral od pokutovaných řidičů. Získal tak několik tisíc korun.

Článek

Podle mluvčí pražského policejního ředitelství byl pětadvacetiletý policista v pátek propuštěn ze služby. Policejní inspekce dopravního policistu dlouhodobě sledovala a zaznamenala několik případů trestné činnosti.

"Řidiči zastaveného motorového vozidla uložil blokovou pokutu za zjištěný dopravní přestupek, blok sice vypsal, ale řidiči již nevydal. Vyplněnou část pokutového bloku přepsal nebo jinak upravil a dle potřeby opakovaně použil. Tímto způsobem získané finanční prostředky v hodnotě několika tisíc korun si policista ponechal pro vlastní potřebu," popsala mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Druhý případ v krátké době 

V krátké době je to druhý případ trestné činnosti příslušníka pražské dopravní policie. Minulou neděli policejní inspekce zadržela dopravního policistu, který je podezřelý z toho, že vydíral viníka dopravní nehody. Požadoval od něj 100 tisíc korun za výměnu dokumentace ve spisu.

Tvrdil, že ve spise jsou informace o údajném pozitivním testu na návykovou látku u účastníka nehody a že je za peníze nahradí testem s negativním výsledkem. Policista je podezřelý ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a přečinu vydírání. I on byl propuštěn ze služebního poměru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám