Hlavní obsah

Pět mužů se přiotrávilo v ostravském shopping parku

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

V areálu Avion Shopping Parku Ostravě-Zábřehu se v sobotu brzy ráno přiotrávilo pět mužů pracujících na pokládce podlahy v prostorách nákupního centra. Nikdo z nich nebyl v ohrožení života, avšak nejmladší z přiotrávených, devětadvacetiletý mladík, zkolaboval a při pádu si poranil hlavu. Policie případ prověřuje, zda byla dodržena všechna pravidla bezpečnosti práce.

Článek

„Záchranná služba zasahovala dnes nad ránem v areálu ostravského Avion Shopping Parku. V půl čtvrté jsme zaznamenali tísňový hovor na lince 155. Na místo vyjely tři výjezdové skupiny záchranné služby, které ošetřily celkem pět pacientů. Ti se nadýchali po různou dobu v uzavřených prostorách zplodin z několika spalovacích motorů. Jeden z nich zkolaboval,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že všech pět mužů bylo ve věku mezi devětadvaceti až osmačtyřiceti lety a při zásahu záchranářů byli při vědomí.

Nejvážněji postižen byl nejmladší z nich, který zkolaboval, načež si poranil hlavu. „Další z pacientů udávali různě intenzivní obtíže – bolesti hlavy, závratě a nevolnost,“ upřesnil Humpl a dodal, že nikdo z nich nebyl v době zásahu v přímém ohrožení života. Po prvotním ošetření a podání kyslíku je posádky záchranné služby převezly do Městské nemocnice Ostrava.

Policisté nyní prověřují, zda byla v shopping parku dodržena všechna pravidla bezpečnosti práce. „Na základě těchto zjištění a také informací o zdravotním stavu přiotrávených bude věc dále kvalifikována,“ řekla Právu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám