Hlavní obsah

Policejní mluvčí: S největší pravděpodobností jde o Aničku, potvrdila expertíza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policejní expertíza potvrdila, že nalezené ostatky těla v pražské Troji s největší pravděpodobností patří pohřešované devítileté Aničce. Řekla to pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Článek

„Expertíza potvrdila, že se s největší pravděpodobností jedná o pohřešovanou Aničku,“ prohlásila ve středu večer pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

„Mohu potvrdit, že policejní expertíza potvrdila, že nalezené ostatky patří pohřešované devítileté dívce,“ řekl Právu ředitel pražské policie Martin Červíček.

Příčinu smrti, ani to, zda byla usmrcena násilně, nechtěl Červíček komentovat.

Muž obviněný v souvislosti se zmizením dítěte je stále jediným obviněným případu. „Byl předveden na služebnu v Praze, v tuto chvíli probíhají procesní úkony,“ řekla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová na ČT.

"Totožnost na 100 procent potvrdí až test DNA," uvedla Zoulová. Podle ní policie provede v následujících dnech řadu dalších expertíz k objasnění dalších skutečností. Předvedený muž, který byl již k případu vyslýchán, je podle Zoulové stíhán za majetkovou trestnou činnost.

Foto: Právo

Situační mapa oblasti

Zoulová ve středu televizi Prima řekla, že na identifikaci se podíleli také rodiče ztracené dívky. Totožnost nalezeného těla určovali podle vnějších znaků, tedy oblečení či barvy a délky vlasů, upřesnila mluvčí.

Policie přes den obsadila ulici Pod Havránkou na trojské pláni a nikoho do této lokality nepouštěla.

Na místo byl povolán také policejní vrtulník. Nalezené ostatky před 15. hodinou odvezla pohřební služba. Následovala pitva. Kvůli zachování stop nechtěli policisté tělo na místě blíže ohledávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám