Hlavní obsah

Osmiletou školačku obtěžoval v Táboře starší muž

Právo, Pavel Orholz
Tábor

Policisté shánějí informace k případu, který se stal v pondělí 14. března na Píseckém rozcestí v Táboře mezi starším mužem a osmiletou školačkou. Podle informací Práva ji muž zřejmě sexuálně obtěžoval.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Dle zatím zjištěných informací tam mělo dojít k incidentu mezi starším mužem a osmiletou dívkou, která se vracela ze školy domů,“ sdělil Právu mluvčí táborské policie Miroslav Doubek s tím, že se zatím nechce ke konkrétním událostem vyjadřovat. Dále poznamenal, že policisté už vypátrali důvodně podezřelého muže.

Dívka se s mužem potkala v pondělí kolem půl třetí odpoledne. Muž je ve věku více než 45 let, střední, asi 175 centimetrů vysoké postavy. Měl na sobě zimní bundu tmavší barvy a tmavě modré, riflové kalhoty. Na hlavě měl modrou kšiltovou čepici, zpod které byly vidět prošedivělé vlasy. Na zádech nesl batoh tmavé barvy a v ruce kytici červených tulipánů. Mohl jevit známky opilosti.

Osmiletá dívka byla oblečena do tmavě šedých, sportovních, šusťákových kalhot, zimní prošívané šusťákové bundy tmavě fialové barvy, na hlavě měla vínovou pletenou čepici a na zádech školní brašnu.

„K zásadnímu dění, které je hlavním předmětem policejního šetření, mělo dojít na chodníku ulice Čs. armády v místě vyústění ulice Čečkova, tedy v prostoru u přechodu pro chodce,“ upozornil Doubek. Zmínil, že mezi svědky by měl patřit řidič a spolujezdec blíže neurčeného vozidla, zřejmě šedé barvy, typu pick-up s otevřenou nákladovou plochou, které přijíždělo ve směru od centra města. Vozidlo zastavilo či přibrzdilo při průjezdu křižovatkou u výše uvedené dvojice, kdy muži z auta na muže na chodníku křičeli.

„Vyzýváme proto i tyto dva muže i další možné svědky, aby nám pomohli tento případ vyřešit. Každý kdo si muže mohl všimnout i v přilehlých ulicích, může volat na linku 158,“ dodal Doubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám