Hlavní obsah

Důchodce, jehož manželka loni vypadla z okna, našli zavražděného

Právo, Barbora Silná
Tanvald

Kriminalisté od pondělí vyšetřují vraždu 70letého důchodce na sídlišti v Tanvaldu na Jablonecku. Násilnou smrt Právu potvrdila mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Už po otevření bytu vše nasvědčovalo tomu, že muže někdo zavraždil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

To, co policisté našli za dveřmi bytu, prý otřáslo i zkušenými kriminalisty. Podle informací Práva byl muž svázaný do kozelce a v ústech měl roubík. „Tuto informaci nemohu potvrdit ani vyvrátit,“ reagovala mluvčí policistů.

„Nařízená soudní pitva jen potvrdila, že se na smrti podílela druhá osoba,“ konstatovala Knopová. Byt v desátém patře tanvaldského sídliště otevřeli v pondělí dopoledne hasiči. Přivolal je soused, který si všiml, že muž nevycházel z bytu.

 Žena vypadla z okna

Nejasné jsou také motivy, proč důchodci někdo ublížil. Zavražděnému muži loni v únoru za nejasných okolností vypadla z okna v desátém patře bytu jeho žena.

„Dopadla do sněhu a pád přežila. Zemřela po čtyřech až šesti týdnech od pádu,“ potvrdila mluvčí. Její muž tehdy podle všeho její pád z okna viděl. Žena dopadla do nahrnutého a odklizeného sněhu, takže neměla podle záchranářů žádná vážná poranění.

„Její muž pak hovořil o tom, že při ní stáli všichni andělé, když pád přežila. Za jakých okolností vypadla z okna, ale nevím,“ řekl Právu jeden ze svědků.

Ačkoli zatím okolnosti obou případů nemají podle policistů přímou souvislosti, jejich mluvčí nevyloučila, že se při vyšetřování vraždy objeví takové skutečnosti, které by případy propojily. Pachateli za vraždu hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám