Hlavní obsah

Hasiči bojovali s požárem chaty na Vsetínsku, uvnitř našli lidské torzo

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašská Bystřice (Vsetínsko)

Torzo lidského těla objevili při ranní likvidaci požáru chaty ve Valašské Bystřici na Vsetínsku hasiči. Zda se jedná o majitele objektu, dosud není jisté. Oheň se ještě před příjezdem záchranářů rozšířil na celý objekt. Plameny zasáhly také blízký les.

Článek

„Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči. Už cesta k zásahu nebyla jednoduchá a hasiči se museli dostat přes hustou mlhu v kopcích Valašska. Po dosažení místa požáru bylo potvrzeno, že chata je celá v plamenech, požár se rozšířil na blízký les a v objektu dochází k destrukcím plynových tlakových lahví,“ informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček s tím, že výšlehy hořícího plynu dále rozšiřovaly požár do okolí a na stromy.

K nálezu ostatků těla Mitáček Právu řekl: „Předpokládáme, že se jedná o tělo majitele objektu. To však potvrdí až nařízená pitva.“

Ve výbuchy ohrožující situaci hasiči nemohli vstoupit do hořící chaty, a proto soustředili své síly na zabránění šíření požáru v lese.

„Pomocí nataženého vodního vedení se jim podařilo postupně požár v porostu zastavit. Po dojezdu dalších cisteren hasiči požární útok směřovali také na velký požár samotné chaty,“ doplnil mluvčí.

Při rozsáhlejším hašení museli hasiči použít i náhradní přírodní vodní zdroj, který byl nedaleko. Požár samotný se hasičům podařilo lokalizovat asi po půlhodině intenzivního zásahu. Celková jeho likvidace však zabrala další více než hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám