Hlavní obsah

Za uškrcení novorozeněte si matka odsedí třináct let

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský městský soud poslal v úterý na třináct let do vězení s ostrahou Kláru Saslíkovou. Ta podle obžaloby před rokem v dubnu zavraždila své novorozené dítě. Žena po porodu začala dítě škrtit, když zjistila, že nedýchá, zanechala ho v křoví a odešla.

Článek

Státní zástupce i Saslíková si ponechali lhůtu na případné odvolání, rozsudek proto zatím není pravomocný.

Čin se podle obžaloby stal pravděpodobně 22. dubna mezi čtvrtou a osmou hodinou ranní v Praze 9 Čakovicích v ulici K Sedlišti v křovinatém svahu mezi garážemi a železniční tratí.

U nepoužívané koleje ženě nejdříve odtekla plodová voda, po porodu novorozenci připravenými nůžkami odstřihla pupeční šňůru a poté ho podle spisu oběma rukama přibližně deset minut škrtila. Když prý zjistila, že její potomek nedýchá, nechala jeho tělo ležet v křoví a odešla.

Předsedkyně senátu Veronika Čeplová odůvodnila rozhodnutí tím, že Saslíková spáchala čin sice s rozmyslem a cíleně, nicméně se k činu doznala, a proto jí senát soudu vyměřil trest pod zákonnou hranicí trestní sazby, která se v tomto případě pohybovala od 15 let výše.

"Udělala jsem největší blbost svého života," řekla Saslíková před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám