Hlavní obsah

Dvouletého chlapce na Pelhřimovsku zabila kláda

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Božejov
Aktualizováno

Teprve dvouletého hocha zabila v úterý dopoledne v lese uvolněná kláda. Neštěstí se stalo u Nové Vsi poblíž Božejova na Pelhřimovsku. Právo o tom informovala pelhřimovská policejní mluvčí Hana Kotková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Chlapec patřil k rodině, která v úterý dopoledne přijela se třemi dětmi na návštěvu na jarní prázdniny.

„Všichni šli na procházku směrem na Kamenici nad Lipou k Pravíkovským lesům, kde probíhá těžba dřeva a jsou tam skládky se dřevem. Otec údajně běhal s dětmi po kládách a jedna se uvolnila a chlapce zavalila,“ popsala tragický případ mluvčí.

Chlapec utrpěl těžká zranění po celém těle neslučitelná se životem. Záchranáři už mu nedokázali přes veškeré úsilí včetně resuscitace pomoci, řekl Právu mluvčí krajské záchranky Miroslav Havlík.

Podle prvních informací z vyšetřování může za smrt chlapce nedbalost a neopatrnost. „Přesná příčina neštěstí ale bude teprve předmětem šetření,“ dodala policejní mluvčí s tím, že bude  nařízena soudní pitva.

Vloni policisté na Vysočině vyšetřovali celkem čtyři případy, při kterých padající strom nebo větev usmrtily nebo zranily člověka. Ani v jednom případě se naštěstí nejednalo o dítě. Ve třech případech padající strom těžce zranil člověka, který si počínal neopatrně při těžbě dřeva v lese. V jednom případě utrpěla zranění žena.

Smrtelný úraz se stal 1. listopadu u obce Jedlov na Jihlavsku, kde tři muži těžili dřevo. Při kácení se jeden strom nečekaně zlomil a spadl na osmapadesátiletého muže, který těžkým zraněním podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám