Hlavní obsah

Policistům zběsile ujížděla 63letá opilá řidička bez dokladů

Novinky, Petr Nový
Rakovník

Velké překvapení zažila policejní hlídka, která ve středu v podvečer pronásledovala ujíždějící vůz v Rakovníku. Za volantem totiž seděla 63letá žena. Ukázalo se, že řidička se před jízdou posilnila pivem a vodkou. Nyní jí hrozí roční vezení, pokuta nebo zákaz řízení.

Článek

Hlídka chtěla v Tyršově ulici zkontrolovat vůz Kia. Řidič ale nereagoval a auto začalo ujíždět ulicemi města na červenou na semaforech, při nebezpečné jízdě ohrožoval i chodce.

Ujíždějící auto nereagovalo na žádné výzvy k zastavení a dál se řítilo městem bez ohledu na dopravní předpisy a okolí.

„Před výjezdem z města se policejní hlídce podařilo pronásledované vozidlo opět předjet a zablokovat jej tak, aby nemohlo pokračovat v další jízdě,“ uvedl k zásahu mluvčí policie René Černý.

K velkému úžasu zasahujících policistů z místa řidiče vystoupila třiašedesátiletá žena z Rakovnicka, která u sebe neměla občanský ani řidičský průkaz. Dechová zkouška ukázala u ženy 1,61 promile. S tím řidička souhlasila a přiznala jedno pivo a panáka vodky před jízdou.

„Nyní se bude zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest ve výši jednoho roku vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest,“ doplnil Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám