Hlavní obsah

Nový sníh způsobil na východě Moravy řadu nehod

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvrat počasí a nové sněžení překvapilo ve čtvrtek ráno řidiče na východní Moravě. U Holešova na Kroměřížsku se při havárii dvou aut zranili čtyři lidé.

Článek

„U části Všetuly došlo v sedm hodin ráno k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut, felicie a Opelu Vectra. Po havárii začalo jedno z aut hořet. Při nehodě došlo ke zranění čtyř přepravovaných osob. Všichni se z vraků vozů dostali ven, nebo byli vyproštěni před příjezdem hasičů,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby si lékař do své péče postupně převzal zraněné a poskytl jim nezbytné ošetření. Na pomoc přijely celkem tři posádky zdravotníků.

„Zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z Holešova. Jednotka dobrovolných hasičů byla z události vyslána na pomoc po další hlášené dopravní nehodě, tentokrát mezi Holešovem a obcí Přílepy. Po čelním střetu dvou osobních aut došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Na místo vyjela posádka zdravotníků,“ sdělil Mitáček.

„Ve Zlínském kraji zasahujeme od rána u dalších nehod také na Vsetínsku a Zlínsku,“ doplnil mluvčí. Meteorologové vydali výstražnou informace před náledím. Vysoký stupeň nebezpečí platí pro Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj a Zlínský kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám