Hlavní obsah

Ředitel policejních letců řídil opilý

Praha

Policejní prezident Petr Lessy ve středu dočasně zprostil výkonu služby ředitele policejní letecké služby Vladimíra Panenku. Televize Prima uvedla, že Panenku v noci na středu zadržela hlídka policie v pražské Libuši ve chvíli, kdy řídil značně opilý. Panenku vyšetřují detektivové policejní inspekce. Panenka se k záležitosti odmítl vyjádřit.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Policejní vrtulník. Ilustrační foto

Článek

Mluvčí inspekce Radka Sandorová Primě řekla, že pracovníci inspekce zadrželi v nočních hodinách vysoce postaveného policejního funkcionáře, který je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká potvrdila, že Panenka je od středy zproštěn výkonu služby. Dodala, že bude-li věc vyhodnocena jako trestný čin, může Lessy rozhodnout o propuštění policisty ze služebního poměru. Pak by Panenka neměl nárok na výsluhy a čekal by ho soud.

Televize připomněla, že Panenka šéfuje letecké službě více než deset let. Zároveň je jedním z pilotů, z vrtulníku tak pátrá po pohřešovaných lidech, sleduje ujíždějící řidiče a při dopravních nehodách dopravuje zraněné co nejrychleji do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám