Hlavní obsah

Máma chtěla, abych umřela, zaznělo u soudu od šestileté dívky

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

U Krajského soudu v Plzni se ve středu opět projednával případ ženy, která se měla v srpnu pokusit otrávit svou dceru chladicí kapalinou do motorů. Ze záznamu na DVD zazněla výpověď šestileté Terezy, která líčila, co následovalo poté, když vypila čaj, do nějž jí její matka podle obžaloby přidala jedovatou chemikálii.

Žena, která dala své dceři pít nemrznoucí kapalinu, přichází k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Máma mi řekla, že chce, abych umřela,“ popsala dívka co se dělo, když vypila čaj, který jí loni v srpnu podala její matka, 27letá žena z Nejdku na Karlovarsku.

Dívka nejprve popsala, za jakých okolností se v osudný den napila otráveného nápoje. „Měla jsem žízeň a maminka mi dala čaj. Byl takovej divnej, měl červenou barvu a vůbec mi nechutnal. Nechtěla jsem ho, ale máma mi řekla, že ho musím vypít, a proto jsem všechno vypila,“ uvedla  holčička.

Bolelo mě bříško, máma se smála

Potom se jí udělalo špatně. „Plakala jsem, že mě hrozně bolí bříško. Máma byla u mojí postýlky. Nedělala nic, jenom stála, koukala a smála se. A taky říkala, že chce, abych umřela. Já jsem jí nevěřila. Pak už si nic nepamatuju,“ pokračovala dívka ve své výpovědi.

Zničehonic jsem začal mít zdravotní problémy. Kolaboval jsem, několikrát mě musela sanitka odvézt na pohotovost. Lékaři si s tím nevěděli rady. Až když jsem viděl, jak mi přítelkyně kape něco na rohlík, začal jsem mít podezření
otec dívky

Když jí policisté ukázali obal od chladicí kapaliny, řekla, že přesně takový našla i doma u mámy. „Takovou lahvičku s namalovaným autem měla maminka schovanou v košíku v kuchyni. Viděla jsem ji, když jsem si šla pro sušenky. Ptala jsem se, proč tady tu lahvičku máme, a maminka mi řekla, že to je pro tátu do auta,“ dodala dívka.

U soudu ve středu vypovídal jako svědek také otec. Ten řekl, že se s obžalovanou rozešel ještě před projednávanou událostí a v péči o dceru se s ní střídal.

„Já jsem měl Terezku na víkend. V neděli jsem ji odvezl zpátky matce. Ta mi někdy ve dvě v noci telefonovala a byla celá hysterická. Křičela, že malá je v nemocnici, že jsem ji otrávil. Pak zavěsila telefon,“ popisoval muž noc z 30. na 31. srpna.

Krátce na to se mu ozvala bývalá tchyně s tím, že vnučka u něho musela sníst nějaké jedovaté houby nebo vypít fridex. Tvrdila, že jí doktoři řekli, že otrava je stará dva dny. „Tak jsem se svými rodiči prohledával dům, ale nic jsme nenašli. Později jsem se v nemocnici dozvěděl, že k otravě došlo před čtyřmi až šesti hodinami,“ prohlásil u soudu svědek.

Chtěla otrávit i mě, tvrdí otec

Ten naznačil, že se ho pokusila přítelkyně také otrávit, a to v době, kdy ještě žili ve společné domácnosti.

„Zničehonic jsem začal mít zdravotní problémy. Kolaboval jsem, několikrát mě musela sanitka odvézt na pohotovost. Lékaři si s tím nevěděli rady. Až když jsem viděl, jak mi přítelkyně kape něco na rohlík, začal jsem mít podezření,“ popisoval muž dramatické okamžiky.

Ty se stupňovaly a vyvrcholily, když zjistil, že po odchodu přítelkyně do práce jsou v kuchyni puštěné nezapálené plynové hořáky. "Stalo se to dvakrát. Jednou, když jsem spal sám, a podruhé, když jsem doma ležel v posteli s nemocnou Terezkou. Přítelkyně mi na to řekla, že to musela udělat kočka, že ji viděla, jak na sporáku skáče. Jenže kočka v tu dobu byla s námi v posteli,“ uzavřel svědek.

Soud bude ve čtvrtek pokračovat závěrečnými řečmi a vyhlášení rozsudku plánuje předseda senátu na pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám