Hlavní obsah

Policie stíhá dealera, pokusil se podplatit nákupčí domažlické nemocnice

Právo, pab
Domažlice

Nejenže odolala korupční nabídce, ale ještě pomohla policii získat usvědčující důkazy. Řeč je o nákupčí domažlické nemocnice, kterou se pokusil zkorumpovat zástupce firmy usilující o získání kontraktu na dodávku zdravotnického materiálu. Toho detektivové z protikorupčního útvaru zadrželi v okamžiku, kdy na monitorované schůzce dojednával s dotyčnou pracovnicí nemocnice podrobnosti k učiněné nabídce.

Foto: Novinky

Článek

„Stíháme jednoho muže z přečinu podplacení,“ potvrdila v pondělí Právu domažlická státní zástupkyně Jana Fišerová. O podrobnostech ale nechtěla hovořit s ohledem na probíhající vyšetřování. Doplnila pouze, že obviněnému hrozí až dvouleté vězení a že stíhán zůstane na svobodě.

Podle ředitelky nemocnice Aleny Vyrutové se jednalo o dodávku speciálního zdravotnického materiálu, jako jsou různé hadičky nebo dreny. „Byla to nová firma, která se nám přihlásila. Nikdy jsme od ní nic neodebírali. Její zástupce oslovil kolegyni, která má na starosti nákup  Nabídl jí určité procento za dodaný materiál. Čím by ho bylo více, tím větší by byla provize,“ uvedla šéfka špitálu.

Její podřízená si to ale nenechala pro sebe. „Přišla za mnou, co má dělat. Byla z toho špatná. Takže mi nezbývalo nic jiného, než se obrátit na policii,“ pokračovala Vyrutová.  Sama si nejdříve myslela, že jde o provokaci. „Když vám někdo pošle takovou nabídku rovnou do emailu, tak co si o tom máte myslet. Bylo to až hloupé.,“ řekla dále Vyrutová.

Za svoji zaměstnankyní stoprocentně stojí. „Pracuje tady už osm let. Její úkol je nakupovat co nejlevněji. A to funguje, což ukázal i audit krajského úřadu, kde figurujeme mezi nemocnicemi s nejmenšími náklady na nákupy zdravotnického materiálu. Takže když mi přinese objednávky k podpisu, tak už je nezkoumám,“ uzavřela Vyrutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám