Hlavní obsah

V Havířově našli mrtvoly psů zabalené v pytlích

Právo, Denisa Telaříková
Havířov

Neobvyklý nález řeší havířovská policie. V pátek dostala informaci na linku 158 o nálezu sedmi mrtvol psů v několika igelitových pytlích u hlavní silnice na ulici Orlovské v Havířově-Dolní Suché. Policie zatím případ šetří jako nález, o právní kvalifikaci rozhodne až po obdržení zprávy z veterinární kliniky.

Článek

„Několik igelitových pytlů s mrtvými psy leželo u bočního vjezdu bývalého Dolu Dukla. Zvěrolékařka při ohledání těl sedmi uhynulých psů uvedla, že všichni byli ve věku kolem 5 až 6 měsíců, smíšené rasy, pocházející z jednoho vrhu,“ informovala havířovská policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že psi byli podle veterinářky dobře živení a nebylo tudíž podezření na týrání či hrubé zacházení.

„Vyšetřování nicméně dále pokračuje. Až po obdržení zprávy z veterinární kliniky budeme vědět, proč psi uhynuli. Poté policie rozhodne o právní kvalifikaci případu,“ vysvětlila Viačková.

Žena vyhodila psa z okna

Kvůli podezření z týrání zvířat havířovští policisté také vyšetřují od soboty devětačtyřicetiletou ženu žijící v Havířově-Městě. Ta totiž vyhodila z okna bytu ve druhém patře boloňského psíka.

Zvíře skončilo na veterinární klinice, kde si jej nechali na pozorování s dosud neupřesněným zraněním. „Ženě hrozí vězení až na dva roky. Skutek bude řešen formou zkráceného přípravného řízení,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám