Hlavní obsah

Při požáru v Lovosicích zemřeli dva muži, mohla za to cigareta v posteli

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lovosice
Aktualizováno

Dva muži zemřeli v sobotu ráno při požáru bytu třípatrového domu ve Wolkerově ulici v Lovosicích na Litoměřicku. Požár vznikl pravděpodobně kvůli kouření v posteli, následně se rozšířil po celém pokoji a části kuchyně, informoval Právo krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

V domě při požáru zahynuli dva lidé.

Článek

Na místo po ohlášení krátce před půl sedmou vyjely čtyři hasičské jednotky. Celý třípatrový dům byl silně zasažen dýmem, hasiči museli evakuovat 18 obyvatel.

„V bytě byla nalezena dvě bezvládná těla mužů. Ani jednoho z nich se nepodařilo oživit,“ uvedl Marvan.

Podle sousedů hasiči nejprve nalezli jednoho muže, který byl v bytě podnájemníkem. Před domem se ho poté záchranáři pokusili oživovat. Až následně v silném kouři nalezli druhého, 63letého muže, který byl majitelem bytu.

Hasiči požár zlikvidovali téměř za hodinu, škoda byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun. Na domě kromě očouzených oken nebyl požár téměř poznat. Evakuovaní obyvatelé se už do svých bytů domu vrátili, museli zejména větrat a prát záclony.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Dveře do bytu zabezpečili policisté

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám