Hlavní obsah

Žena inkasovala odměnu za vrácení psíka, kterého odvedlo její dítě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý případ krádeže psa prověřují ostravští kriminalisté. Majitel zvířete v lednu oznámil, že se mu ztratil bišonek, kterého uvázal před základní školou. Poté policii informoval, že se mu zvíře vrátilo na základě letáků s nabídkou odměny, které v okolí školy vyvěsil. Nakonec ale vyšlo najevo, že psíka před školou sebralo osmileté dítě nálezkyně, která inkasovala odměnu. Žena teď peníze nechce majitelům vrátit a je přesvědčena, že na ně má právo.

Foto: Profimedia.cz

Muž nabídl za nalezení bišonka odměnu

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Oznamovatel vyvěsil plakáty s vyobrazením psa i s nabídkou finanční odměny v řádech tisíců korun za nalezení psa. Muže měla později kontaktovat nálezkyně, psa vrátit a převzít odměnu za jeho nalezení,“ řekla mluvčí.

Žena majitelům psa tvrdila, že zvíře našlo její osmileté dítě. „Následně se však dítě ve škole doznalo, že zvíře odvázalo a odvedlo. Ani po zjištění tohoto faktu ale finanční odměnu matka oznamovateli nevrátila,“ doplnila mluvčí. Zdůvodnila to tíživou finanční situací v rodině.

Policie případ v minulých dnech odložila vzhledem k nízkému věku dítěte, které psa „ukradlo“. Co se týče matky, trestně stíhaná nebude, protože odměnu za nález psa podle všeho inkasovala v domnění, že dítě psa skutečně našlo pobíhajícího na ulici.

Pokud tedy budou mít majitelé zvířete pocit, že žena nemá na odměnu nárok, mají podle policie možnost domáhat se peněz občanskoprávní cestou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám