Hlavní obsah

Policie v Lysé zastřelila muže, který chtěl zabít družku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lysá nad Labem
Aktualizováno

V Lysé nad Labem v pátek ohrožoval muž svoji družku střelnou zbraní v jejich společném bytě. Policista muže během vyjednávání zastřelil. Násilník se uvnitř zabarikádoval, vyhrožoval vlastní smrtí a pak začal střílet, řekla mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Foto: Radek Plavecký, Právo

V domě na náměstí v Lysé nad Labem zasahovala speciální jednotka, která tu zastřelila ozbrojeného útočníka.

Článek

O incidentu se policisté dozvěděli na tísňové lince 158, kam žena zavolala. "Oznámila, že její druh ji ohrožuje střelnou zbraní a že ji zastřelí a  pak zastřelí i sebe," uvedla mluvčí. Na místo přijela policejní hlídka, které se ženu podařilo dostat z bytu ven.

Mluvčí zatím neměla bližší informace o tom, jakým způsobem policisté ženu zachránili. Vyvázla bez zranění.

Neví se ani, proč ji muž chtěl zabít. „Zatím není jasné, proč ke konfliktu došlo a proč muž vytáhl zbraň. Vyšetřování je na začátku,“ řekl Právu na místě jeden z kriminalistů. Okolí domu bylo uzavřené a policie nikoho k domu nepouštěla.

Foto: Radek Plavecký, Právo

V domě na náměstí v Lysé nad Labem zasahovala speciální jednotka, která tu zastřelila ozbrojeného útočníka.

Hlídka si na pomoc zavolala speciální zásahovou jednotku policie, která si přivezla i policejního vyjednavače. Ten se několik hodin snažil s mužem vyjednávat a přimět ho k opuštění bytu.

„Pak ale začal muž střílet, takže i policie použila zbraň a muže zastřelila,“ dodala Potočná. Útočník v bytě i policista vystřelili několik ran. Střelba skončila útočníkovou smrtí. Ze zásahové jednotky nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám