Hlavní obsah

Matka zloděje organizovala opakované okrádání stoleté stařenky

Právo, Martin Polák
Mariánské Lázně

Skupinka zlodějů, která hned několikrát okradla přímo v bytě 101letou stařenku v Mariánských Lázních, skončila v policejní cele. Kriminalisté je zatkli ve středu poté, co se ženu snažili opět okrást. Skupinu organizovala matka jednoho zloděje.

Článek

Důvěřivá paní přišla o peníze celkem třikrát, dohromady to bylo 17 tisíc korun. Poprvé se k ní vloudila začátkem roku 24letá žena pod záminkou, že je sociální pracovnice. Tehdy si odnesla 7 000 korun.

V únoru na dveře zaklepal 23letý muž a vylákal ze staré ženy 6,5 tisíce jako zálohu za vodné. O tři dny později však přišel znovu. Tentokrát už byl hrubý.

„Po otevření bytu stařenku odstrčil, v obývacím pokoji jí sebral tři a půl tisíce korun a z místa utekl,“ popsala pro Právo mluvčí chebských policistů Martina Hrušková.

„Ve středu muž opět přišel a vydával se za policistu, tentokrát byt prohledal, ale nic neodcizil. Potom odešel. Stařenka pak zavolala policii,“ pokračovala mluvčí.

Policie ve středu zadržela muže i ženu. Spolu s nimi zatkla i 44letou matku pachatele, která podle všeho okrádání stařenky organizovala a dostávala podíl z ukradených peněz. Všem třem nyní hrozí až několikaleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám