Hlavní obsah

Opilý řidič na Vsetínsku nabízel policistům sto tisíc a dříví

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Policejní hlídku chtěl řidič na Vsetínsku ve středu uplatit sto tisíci korunami a dřevem za to, že nebudou jeho jízdu pod vlivem alkoholu řešit.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Článek

„Policisté zastavili na silnici ve Vsetíně 49letého řidiče ze Vsetínska ve Škodě Favorit. Byl z něj cítit alkohol, proto se kolegové rozhodli provést dechovou zkoušku. Přístroj ukázal více než dvě promile. Kolegové řidiče zadrželi, odebrali mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž si vozidlo uzamkl a odjel s policisty na služebnu,“ sdělila mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Na obvodním oddělení policie začal řidič naznačovat, že by se s hlídkou mohl domluvit na nějakém řešení, které by bylo pro obě strany výhodné.

„Kolegové tomu nevěnovali pozornost. Následně muže odvezli do nemocnice na odběr krve a vyšetření před umístěním do policejní cely. Během jízdy a potom i v nemocnici nabízel řidič dvoučlenné policejní hlídce nejprve padesát a později sto tisíc korun a dřevo k tomu, když mu vrátí řidičský průkaz a nebudou jízdu pod vlivem alkoholu řešit. Kolegové muže upozornili, že se podplácením může dopouštět trestného jednání,“ sdělila Javorková.

„To však řidiči nevadilo, největší obavy měl z toho, že přijde o řidičský průkaz, který potřebuje k výkonu povolání. Muž skončil v policejní cele. Kriminalista mu sdělil obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení s trestní sazbou do šesti let,“ doplnila mluvčí. Muže propustili z policejní cely ve čtvrtek ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám