Hlavní obsah

Lyžař srazil šestiletého chlapce a přerazil mu stehenní kost

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harrachov
Aktualizováno

Šestiletý chlapec se ve čtvrtek dopoledne vážně zranil po střetu s dalším lyžařem v krkonošském Harrachově. Podle záchranářů muž chlapce srazil při prudké jízdě.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Článek

Nehoda se stala před půl jedenáctou na Červené sjezdovce v Harrachově. Na místo ihned vyjeli dva horští záchranáři, kteří zjistili, že 36letý lyžař se při prudké rychlé jízdě srazil s chlapcem, který se těžce zranil.

„Záchranáři chlapce ošetřili a zjistili, že si způsobil zlomeninu stehenní kosti na pravé noze. Proto jej ihned umístili do vakuové matrace, aby stabilizovali jeho polohu a aby neprochladl. Pak kontaktovali Leteckou záchrannou službu v Liberci,“ uvedl z krkonošské Horské služby Pavel Jirsa.

Záchranáři poté zraněného na saních za sněžným skútrem odvezli na harrachovský heliport. Tam jej naložili do vrtulníku, který chlapce transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice. Dospělý lyžař vyvázl zcela bez zranění, okolnosti neštěstí vyšetřují policisté.

Dvanáctiletá dívka zraněná v Orlických horách

Během dopoledne spěchal vrtulník záchranné služby také do lyžařského areálu v Deštné v Orlických horách, kde se během prudké jízdy srazila dvanáctiletá dívka s malým chlapcem na Sportovní sjezdovce.

Dívka si přivolaným záchranářům stěžovala na velkou bolest v zádech a tvrdila, že nemá cit v nohách, což mohlo znamenat vážné poranění páteře. Záchranáři také tuto dívku umístili do speciální fixační vakuové matrace a předali ji posádce vrtulníku. Malý chlapec vyvázl bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám