Hlavní obsah

Hygienik vyvrací, že by posádka BMW byla HIV pozitivní

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobřany
Aktualizováno

Ve čtvrtek byl proveden rozbor krve u všech tří obětí nehody v havarovaném BMW na Plzeňsku. Testy podle jednoho z krajských hygieniků neprokázaly, že by měly v krvi virus HIV. Na možnou nákazu už ale byli ve středu upozorněni všichni záchranáři včetně policistů, kteří u nehody zasahovali. Kvůli tomu je také od středy devět hasičů pod dozorem lékaře.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Následky tragické dopravní nehody u Dobřan.

Článek

„Už máme výsledky a podle nich nikdo nebyl HIV pozitivní,“ řekl Právu vedoucí odboru epidemiologie Krajské hygienické stanice v Plzni Petr Pazdiora.

Původní informace o HIV pozitivitě vyplynula během včerejší soudní pitvy. Policisté podle svých slov získali od soudních lékařů informaci, že trojice je v registru HIV pozitivních osob a že si mají dát pozor. Následně mezi nimi a hasiči vznikla panika. Podle informací policistů si lékaři jména obětí ověřovali v registru HIV pozitivních osob, kde byla uvedena.

Policisté i hasiči měli strach i proto, že v havarovaném autě byly nalezeny injekční stříkačky. O výsledcích testu zatím ale záchranáři a hasiči nevědí.

Nehoda u Dobřan se stala v úterý ráno na silnici směrem na Klatovy. BMW se střetlo s autobusem, v němž se zranili čtyři lidé. Podle svědků už před kolizí jel řidič velmi nebezpečně a riskantně. [celá zpráva]

Tragédie na silnici - tři mrtví při nehodě u Dobřan Video: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám