Hlavní obsah

V kopcích na Uherskohradišťsku hořel autobus s brněnskými hokejisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buchlovice
Aktualizováno

Hasiči se potýkají s rozsáhlým požárem autobusu, který vzplál odpoledne na hlavním silničním tahu I/50 v kopcích u Buchlovic na Uherskohradišťsku. Vozidlo, které prý převáželo hokejisty z Brna, bylo celé v plamenech, hasiči na místo povolali posilovou cisternu.

Článek

"Cestující stihli vystoupit z autobusu včas," řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Hořící autobus byl odstaven několik set metrů za odbočkou na hrad Buchlov ve směru na Brno. Hlášení na tísňovou linku bylo podle Mitáčka dramatické a už od počátku bylo i podle oblaků kouře jasné, že požár bude rozsáhlý. Plameny hasiči likvidovali vodou i pěnou.

"Požár byl již lokalizován, intenzivní hasební práce ale pokračují," uvedl. Sportovcům se podařilo zachránit i jejich vybavení, které vezli.

Hasiči se již letos ve Zlínském kraji s požáry autobusů potýkali. V polovině ledna vzplál autobus na hlavním silničním tahu I/35 u Horní Bečvy na Vsetínsku nedaleko hranic se Slovenskem.

Ve stejnou dobu hořel i minibus stojící v areálu firem ve Všemině na Zlínsku. Škoda na vozidlech byla dohromady odhadnuta na 1,3 miliónu korun. Příčinou vzplanutí obou vozů byla zřejmě technická závada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám