Hlavní obsah

Ženu ubodal nožem kvůli nedopečenému kuřeti, dostal 16 let

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě poslal v úterý na 16 let do vězení 57letého Františka Rumla za brutální vraždu družky, kterou ubodal loni v lednu minimálně 19 ranami nožem. Při útoku zranil i její kamarádku, která se ženě snažila zachránit život. Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený si nechal lhůtu pro případné odvolání.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný si před fotoaparáty snažil skrývat tvář.

Článek

Tragédie se odehrála v jednom z ostravských bytů na konci loňského ledna. Záminkou pro konflikt, kterým vyvrcholilo dlouhodobě neurovnané soužití, se stalo nedopečené kuře. „Řekl jsem jí, že ho nechám dopéct. Ona mi dala facku a křičela, že jsem debil a blbec, co nic neumí. Pak šla do ložnice a začala mi balit věci s tím, ať vypadnu,“ popisoval u soudu František Ruml, který se k vraždě přiznal.

Během hádky zašel Ruml do kuchyně, kde vzal do ruky nůž a zaútočil na přítelkyni, která v tu chvíli seděla v obývacím pokoji na sedačce. Nevadilo mu ani to, že v bytě se nacházely ještě dvě kamarádky.

Útok namířil i proti kamarádce

„Jedna utíkala pro pomoc, druhá se snažila útoku zabránit. Obžalovaný na to reagoval tím, že zaútočil i na ni,“ řekla soudkyně Lenka Čechová s tím, že Rumlova přítelkyně utrpěla minimálně 19 hlubokých ran po celém těle.

Její kamarádka byla vážně zraněna na ruce, musela se léčit několik týdnů a navíc se u ní vyvinula posttraumatická stresová porucha.

„Po útoku obžalovaný odešel na chodbu, kde čekal na příjezd policie,“ dodala soudkyně. Obžalovanému hrozil trest od 15 do 20 let. Soudkyně přihlédla k řadě polehčujících okolností, především k upřímné lítosti obžalovaného a k jeho dosavadnímu řádnému životu.

Muži však přitížila brutalita útoku i to, že kromě vraždy byl uznán vinným také z dalšího zločinu - ublížení na zdraví, a to na ženě, která se ho snažila od útoku odvrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám