Hlavní obsah

V případu vykradeného luxusního hodinářství vedou stopy do zahraničí

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Krádež v luxusním hodinářství v centru Ostravy, při které se pachatelé vyzbrojeni sekyrami zmocnili 130 kusů hodinek v hodnotě několika miliónů korun, není v Evropě ojedinělá a může být dílem dobře organizované mezinárodní skupiny. Podobné krádeže totiž v minulosti zaznamenala policie v Rakousku a na Slovensku. V pondělí to potvrdila česká policie. Pachatelé bohužel dosud nebyli dopadeni.

Foto: Aleš Honus, Právo

Vyloupené hodinářství v Ostravě

Článek

K neobvyklé krádeži v luxusním hodinářství v Ostravě došlo 9. února. Skupina pachatelů přijela před provozovnu automobilem Mitsubishi Pajero. Maskovaní muži pak vběhli dovnitř, sekyrami porozbíjeli vitríny a před zraky šokovaných prodavaček naházeli do připravených pytlů větší množství těch nejdražších hodinek. Pak autem odjeli ke Slezskoostravskému hradu, kde automobil zapálili a utekli. Přestože policie již vyslechla několik desítek svědků, pachatelé jsou stále na svobodě.

„Kriminalisté vyslýchají svědky, zpracovávají a vyhodnocují výsledky znaleckých expertiz. Analyzují obdobné případy a prověřují i evropské souvislosti. Jsme v kontaktu se slovenskými a rakouskými kolegy, kteří obdobné případy v minulosti také zaznamenali,“ řekla mluvčí.

Potvrdila také, že vozidlo použité ke krádeži bylo kradené v zahraničí. Ukradená byla i poznávací značka, která na autě visela.

Výzva policie svědkům, kteří si daného dne všimli pohybu automobilu Mitsubishi Pajero tmavé barvy na Masarykově náměstí a v okolí, podle mluvčí Dariny Majkové stále platí.

„Zajímá nás hlavně pohyb vozidla opatřeného odcizenými registračními značkami 6T4 4072, respektive jeho posádky na místě činu a v bezprostředním okolí na pěší zóně od 18 do 19 hodin. Vůz po přepadení místo činu opustil a přejel přes pěší lávku přes řeku Ostravici do blízkosti Slezskoostravského hradu. Je možné, že zde pachatelé přesedli do jiného přistaveného vozu,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám