Hlavní obsah

Rodiče brutálně týraného Dominika budou šest let ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Matka týraného Dominika z Brna Lucie D. bude ve vězení šest let, jeho otec Jiří D. o půl roku déle. V pondělí o tom rozhodl brněnský soud. Své tresty si odpykají ve věznici s ostrahou.

Článek

Hlavní líčení probíhalo od pondělního rána s částečným vyloučením veřejnosti u Městského soudu v Brně. Chlapec, kterého rodiče trápili podvýživou a mučením, vážil při odhalení případu loni v květnu 13,5 kg, což odpovídá hmotnosti tříletého dítěte, přitom mu bylo už osm let. Rodiče dítěte se k soudu nedostavili.

Předseda senátu Josef Tatíček částečné vyloučení veřejnosti zdůvodnil citlivými informacemi, vztahující se především k Dominikovi, jeho zdravotnímu stavu, současnému pobytu a dalším okolnostem.

Během jednání soud vyslechl svědecké výpovědi znalců a také opatrovníků.

Rodiče chlapce podle obžaloby trápili hladem, bili ho a otec ho například nutil běhat v botách, do nichž mu dal připínáčky. [celá zpráva]

Dvojice už přitom byla jednou za týrání dítěte, tentokrát staršího syna, odsouzena. Dostala podmínku.

Trestnímu oznámení čelí i sociální pracovnice, která měla rodinu sledovat. Na týrání chlapce upozorňovali příbuzní, sousedé i lékaři. Žena však nezasáhla, ačkoliv informací o týrání měla dostatek. Po zveřejnění případu podala výpověď. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám