Hlavní obsah

Chlapce poslali s horečkou z pohotovosti dvakrát domů, tam zemřel

Praha

Teprve desetiletý chlapec zemřel v neděli v okrese Praha-východ, podle rodičů měl vysoké teploty. Před polednem byli k dítěti, které bylo apatické a horečku mělo již několik dnů, přivoláni záchranáři. Avšak ani oni ho již nedokázali oživit. Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková uvedla, že rodiče den předtím byli prý dvakrát na pohotovosti, odkud je dvakrát poslali domů.

Článek

Během hovoru se záchranáři chlapec upadl do bezvědomí a po chvíli přestal i dýchat. Dispečerka proto otce po telefonu naváděla, jak má poskytnout první pomoc. V oživování pokračovali i záchranáři, kteří mezitím přijeli na místo, ale marně.

"Bohužel se chlapce nepodařilo zachránit a zemřel," dodala mluvčí, která zároveň uvedla, že případ vyšetřuje policie. Neštěstí se stalo v okrese Praha-východ, název obce záchranná služba s ohledem na citlivost případu nechtěla zveřejnit.

Meningitida vzala život jedenáctiměsíčnímu dítěti

Další tragická událost se v neděli stala v ústecké nemocnici, kde zemřel na meningitidu jedenáctiměsíční chlapec. Během dopoledne ho sem z Jablonce nad Nisou přepravil vrtulník.

Mluvčí ústecké nemocnice Jiří Vondra řekl, že již při transportu dítě zkolabovalo. Lékařům se je v nemocnici již nepodařilo oživit.

Podle mluvčí záchranářů v Libereckém kraji Lenky Markovičové lékaři nemoc u chlapce objevili teprve v neděli dopoledne. Protože byl ve velmi vážném stavu, byl převezen letecky do Ústí nad Labem, kde je oddělení, které se na podobné případy specializuje.

Původní informace hovořily o tom, že se jednalo osmiměsíční děvče.

Pod dvěma chlapci se prolomil led

Dětí se týkala i další nehoda z neděle. Pod dvěma chlapci se v Lednici na Břeclavsku prolomil led při bruslení na rybníce. Osmiletého a devítiletého chlapce bez vážnějšího zranění vytáhli z vody přítomní dospělí. Zdravotníci je pak převezli na vyšetření do nemocnice.

Neštěstí se stalo na jednom ze zamrzlých rybníků u lednického minaretu, kam se po silných mrazech v posledních dnech vydalo mnoho bruslařů.

"Led už ale není tak pevný, přes den teplota stoupá nad nulu," uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová. Varovala bruslaře před lehkomyslným počínáním.

Oba chlapci byli podle mluvčí záchranné služby Barbory Zuchové lehce podchlazení. "V žádném případě nebyli v akutním ohrožení života," uvedla Zuchová. Na místě zasahovali policisté, hasiči i záchranná služba. Přiletěly dokonce dva vrtulníky, které záchranáři nakonec nemuseli použít.

Reklama

Výběr článků

Načítám