Hlavní obsah

Muž si vymyslel znásilnění družky, policie ho obvinila z kuplířství

– Ostrava
Právo, Denisa Telaříková

Neobvyklý případ řeší ostravští policisté. Z přečinů kuplířství a vydírání trestně stíhají devětatřicetiletého muže z Ostravy. Loni v prosinci měl nabídnout k sexuálním praktikám svou dvacetiletou družku osmnáctiletému mladíkovi, kterého následně i vydíral, jelikož mu za sex s jeho družkou nezaplatil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„O placený sex s nabídnutou ženou, přítelkyní podezřelého, měl mladík zájem, proto všichni společně odešli do bytu dvojice. Tam došlo k pohlavnímu styku osmnáctiletého mladíka s dvacetiletou ženou. Za sex přislíbil mladý muž částku v řádech stovek korun,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že pod záminkou zaplacení oba muži pak odešli do mladíkova bydliště.

„Tam sám vstoupil do bytu a již z něj neodešel. Muži za sex nezaplatil. Ten mu následně přes člena rodiny vyhrožoval, že pokud nezaplatí dohodnutou částku, tak na něj podá oznámení pro znásilnění družky. Což také následující den učinil,“ upřesnila Holčáková.

Policie proto zahájila úkony trestního řízení pro zločin znásilnění. Muž policistům totiž popsal, že jeho ženu muž zatáhnul do křoví, opakovaně udeřil, obnažil a znásilnil. „Oběť absolvovala lékařské vyšetření, policie prohledala místo činu, proběhly výslechy osob. Po deseti dnech se pak muž přiznal, že si vše kvůli nezaplaceným penězům za sex s jeho přítelkyní vymyslel. Věc znásilnění proto byla odložena,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Následně policie muže obvinila z přečinů kuplířství a vydírání, za což mu hrozí vězení až na čtyři roky. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.

Počet fiktivních znásilnění je dlouhodobě na Ostravsku poměrně vysoký. Podle kriminalistů si až třetina obětí své znásilnění vymyslí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám