Hlavní obsah

Na hokeji v Orlové musela zasahovat speciální policejní jednotka

Právo, den

Při pátečním druholigovém hokejovém utkání mezi HC Plus Oil Orlová a HC Zubr Přerov musela zakročit moravskoslezská policie. Zajistila osm fanoušků, jednoho navíc obvinila z výtržnictví.

Článek

„Na utkání dorazili policisté ze speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství, kteří ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení Policie ČR a dalšími orlovskými policisty a strážníky museli zajistit veřejný pořádek. Někteří fanoušci hostujícího klubu se totiž snažili dostat do sektoru domácích, další pak naskakovali na ochranné hrazení a lomcovali s plexisklem,“ popisovala výtržnosti krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Pořadatelská služba se snažila zabránit střetu těchto dvou hokejových klubů tím, že fanoušky upozornila, aby se zklidnili. Ti je však začali napadat. Policisté proto ihned zakročili. „Navíc v tu chvíli začala mezi diváky a na jiná místa dopadat různá pyrotechnika, světlice a podobně,“ upřesnil Štětínská.

Během zákroku policie zajistila celkem osm fanoušků přerovského klubu, kteří neuposlechli jejich výzev. „Šlo o osoby ve věku od 17 do 22 let, které se tímto dopustily přestupku proti veřejnému pořádku. Dále byl zadržen jednadvacetiletý mladík z Přerova, který měl zakročující policisty napadnout. Tento fanoušek si již vyslechl obvinění z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Všechny zajištěné osoby jsou již na svobodě,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám