Hlavní obsah

Obžalovaný z pohlavního zneužití dětí zkolaboval u soudu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Přímo v soudní síni benešovského soudu zkolaboval dnes dopoledne zubař Pavel Seidl obžalovaný z pohlavního zneužití tří dětí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Obžalovaný zubař Pavel Seidl v pondělí u benešovského soudu krátce před kolapsem.

Článek

Šestapadesátiletý bývalý primář stomatologického oddělení benešovské nemocnice podle obžaloby přesně před rokem odvedl nejprve jedenáctiletou dívku a pár hodin na to i sedmiletá dvojčata z ordinace pod záminkou dalšího vyšetření do svého lékařského pokoje. Tam přiměl děti k tomu, aby se svlékly a prohmatával je na bocích, na břiše a v tříslech pod záminkou vyšetření uzlin.

„Dívce zasunul prst do vagíny a konečníku. Pohlavně děti zneužil a zneužil svého postavení lékaře,“ shrnula státní zástupkyně v obžalobě.

Líčení začalo po půl deváté ráno. Během výslechu Seidl nejevil žádné známky zdravotních problémů, jen mírně chraptěl a omlouval to nastuzením. Těsně před polednem, kdy už jen seděl na lavici obžalovaných a poslouchal další svědecké výpovědi, se ale najednou vzpřímil, zachroptěl a padl v křeči na zem. Soudkyně a jeho obhájci mu začali pomáhat a přivolaná záchranná služba jej pak už v plném vědomí odvezla v kolečkovém křesle ze soudní síně a sanitkou do nemocnice. Hlavní líčení bylo předběžně odročeno na příští měsíc.

Dívku se snažil rozmluvit, hájí se

Během středečního dopoledne Seidl odmítl, že by děti zneužil. „Dívku jsem odvedl z ordinace, protože byla vystrašená, vzal jsem ji do pokoje, tam si sedla do křesla, já jsem vypil kafe, snažil jsem se ji rozmluvit. Pak jsme se vrátili do ordinace. Ve druhém případě se děti proháněly na chodbě. Vzal jsem je, aby si prohlédly pohotovost, abych někoho tahal do pokoje je nesmysl,“ hájil se Seidl.

Výpovědi dětí tlumočily u soudu jejich matky. Obě se shodly, že děti to braly jako součást vyšetření a nepřipadalo jim to divné. Svědeckou výpovědí přispěla i zdravotní sestra z ordinace. Ta připustila, že odchod dětí do pokoje lékaře nebyl standardní. Nikdy předtím to, pokud vím, neudělal. Uzliny vyšetřoval vždy jen na krku a na křesle v ordinaci,“ uvedla sestra. Také odmítla, že by v tu dobu pracoval na oddělení nějaký údržbář, na něhož se Seidl odvolával, že by mu mohl dosvědčit délku pobytu pacientů na oddělení.

Obžalovaný Pavel Seidl je bratr náměstka středočeského hejtmana Zdeňka Seidla, který je v kraji zodpovědný za zdravotnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám