Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval čtyři aktéry fotbalové korupční kauzy

Olomouc
Aktualizováno

Případ korupční aféry mezi fotbalovými kluby Sigma Olomouc a Bohemians Praha míří k soudu. Státní zástupce všechny čtyři aktéry obžaloval. Před soudem se tak budou zodpovídat olomoucký brankář Petr Drobisz, bývalý prezident Bohemians Praha Karel Kapr a tehdejší hráči střížkovského klubu Miroslav Obermajer a David Zoubek. Podání obžaloby potvrdil státní zástupce Petr Matoušek.

Článek

Žalobce obžaloval brankáře Drobisze z podplácení, Kapra, Obermajera a Zoubka z přijímání úplatku. "Dnešního dne bude u Okresního soudu v Olomouci na všechny čtyři obviněné podána obžaloba při zachování stávající právní kvalifikace. Pro jiné rozhodnutí nebyly státním zástupcem shledány zákonné podmínky," řekl Matoušek.

Aféru rozpoutal tehdejší prezident Bohemians Praha Kapr v březnu loňského roku. Prohlásil, že v květnu 2009 před prvoligovým zápasem Bohemians Praha s Olomoucí nabídl Drobisz jeho hráčům úplatek 300 000 korun.

Kapr prý fotbalistům poradil, aby úplatek převzali s tím, že pak pokus o uplácení oznámí policii. To však udělal až po několika měsících. Olomouc si díky výhře 3:0 zajistila účast v evropských pohárech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám