Hlavní obsah

Pardubičtí policisté odhalili aktivní antiradar, ale bylo jim to k ničemu

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Pardubičtí policisté dopadli o víkendu dalšího řidiče, který ve svém vozidle používal aktivní antiradar. Toto zařízení, které dokáže na malou chvíli vyřadit z provozu radar policejní, se však u nás nesmí používat. Ačkoliv tentokrát řidič Mazdy o auto nepřišel, hrozí mu vysoká pokuta. Zjištění aktivního antiradaru je specialitou pardubických policistů. Ti jako první v republice si vědí rady s odhalením tohoto zakázaného zařízení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

„Pardubickým policistům se při měření rychlosti na Hradecké ulici v centru Pardubic opakovaně nepodařilo změřit rychlost jednoho z projíždějících vozidel, přístroj hlásil stále stejnou chybu. Proto se jej hlídka rozhodla zastavit a zkontrolovat,“ uvedl v pondělí Právu policejní mluvčí Jozef Bocán.

„Po zastavení vozidla na něm policisté objevili zařízení, u kterého měli podezření, že se jedná o aktivní antiradar, jehož použití by nasvědčovala i chybová hláška měřicího přístroje. Používání aktivních antiradarů, které znemožňují změřit rychlost vozidla, je přitom zákonem zakázáno,“ dodal policejní mluvčí.

Služby magistrátu o víkendu nefungují

Policejní hlídka pod nárazníkem Mazdy CX-7 našla zařízení, které skutečně mohlo jejich měření rušit. Sepsali proto oznámení, udělali také podrobnou fotodokumentaci a tu předají magistrátu k dalšímu vyšetřování.

Ve správním řízení teď hrozí řidiči až stotisícová pokuta. Je zde však jeden problém. Policejní hlídka musela řidiče po zadržení s autem propustit. Selhal totiž systémový prvek. Když totiž policisté požádali úředníky, aby auto zajistili, zjistilo se, že jejich služby o víkendu nefungují. Provinilec tak má navíc nyní šanci, než dojde na správní řízení, antiradar z vozidla odinstalovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám